Studentbuffe
Grillade Kycklingspett
1 dl soja
1 dl Chilisås
1 msk Spiskummin
1 msk Koriander
1 msk Oregano
Peppar
850 g Kycklinglårfiler
Skär i lagom stora bitar och lägg i mariand. Låt stå några timmar. Trä på spett och grilla.
Kallmarinerad Fläskfile
700 g Fläskfile
1/2 dl Olivolja
1/2 dl Balsamvinäger
1/2 dl Honung
Fryst Persilja
Fryst Basilika
Salt Peppar
Bryn fläskfilen i smör. Salta, peppra och låt gå klar i ugn (63 grader). Låt vila i 30 min och skär sedan i tunna bitar. Blanda bitar med mariand. Ställ kallt under natten.
Spenat- och fetaostpaj
Pajdeg alt mixade kikärter
1 1/2 frp Fetaost
100 g spenat
2 dl Yoghurt
1 dl Mjölk
4 st ägg
Oregano
Basilika
Salt
Peppar
Gör en pajdeg eller mixa kikärtor. Tryck ut i en/ 20 st små pajformer. Förgrädda pajskalet. Fräs spenat med oregano och basilika någon minut. Lägg i botten på formarna. Häll på äggstanning och toppa med smulad fetaost.
Potatissallad
1,6 kg Kokt färskpotatis
1/2 Kruka dill
En knippe rädisor
125 g Suger snaps
1/2 dl Olivolja
1/4 dl Vinäger
2 msk Dijonsenap
Salt
Peppar
Houng
Grand padano
Blanda vinegrett med potatisen. Rör ned dill, skivade rädisor, huvlad grand padano samt suger snaps. Toppa med mer hyvlad grand padano samt dill.
Grönsallad
Frukter
Ostar
Kex
Färskost
Varmrökt lax