Spenatpaj - Pajskal av Linser - Glutenfri
Ska du laga en god och enkel middag? Eller du ska få glutenintoleranta gäster? Kanske vill du göra det enkelt för dig?
Svar = PAJ - Lätt, kan varieras i oändlighet, super gott, kan ätas av alla, etc.
Måste man inte ha massa olika glutenfria mjölsorter? Fiberhusk eller pofiber?
Svar = Nej. Visst gömmer dig sig ett paket linser i skåpet, eller kanske 2 paket bönor? Lite salt och olja?
Dåså!
Pajdeg på linser
3 dl torkade röda linser
Salt
Olja/Flytande maragarin
1. Blötläggning/Kokning
Alternativ:
- Koka linserna i 5 min - häll av vatten och mixa. Tillsätt ev. lite vatten.
- Lägg linserna i kokande vatten några timmar (kan börja grodda..)- häll av vatten och mixa.Tillsätt ev. lite vatten.
- Lägg linserna i vatten minst 1 dygn - häll av vatten och mixa. Tillsätt ev. lite vatten.
2. Tillsätt 1 tsk salt och tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant.
3. Förgrädda skalet i ugnen på 200 g i 20 min.
Pajdeg med bönor
2 pkt bönor
Salt
Olja/Flytande margarin
Mixa bönor.
Tillsätt 1 tsk salt och tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant. Förgrädda skalet i ugnen på 200 g i 20 min.
Spenatfyllning:
100 g spenat
4 st ägg
3 dl mjölk
1 msk fond
Salt
Cayenpeppar
Basilika
300 g Bacon
Blanda allt förutom spenaten. Lägg spenaten i det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i ugnen på 200 g i 40 min. Knaperstek under tiden bacon och toppa pajen när den är klar!
Andra fyllningar
Byt ut bacon - blanda istället ned massa riven god ost, eller servera pajen med goda ostar, lax eller kallskuret.
Spenat kan bytas mot ruccola
TIllsätt lite svamp eller kanske någon soltorkad tomat.
Kan varieras i oändlighet!

skriven
låter väldigt gott