Studentkök - Kikärtsgryta
Studentköket fick häromfredagen en riktig storstädning. Superskönt att få det gjort och roligare att laga mat. I ett studentkök händer det att billig mat behöver lagas och då kan jag inget annat än rekommendera alla typer av rätter med linser och kikärtor.
Senast blev den en kikärtsgryta som jag serverade med bönspagetti och broccoli.
Tips är att blötlägga samt koka kikärtorna själv - Ännu billigare. Hinner du inte äta upp alla är det suveränt att frysa in dem för att ta fram när du behöver dem.
Kikärtsgryta för 2 personer
1 förpackning kikärrtor (typ 400 g)
1,5 dl Cream fraiche
Någon grönsak - BLomkål, Aburgine, Zuccini eller svamp. Jag använde Aburgine
Soja
Vitpeppar
Salt
Oxfond
Bönspagetti
Broccoli
Fräs kikärtorna tills de fått färg. Gör det samma med grönsken. Blanda dem samman och tillsätt cream fraiche, soja, fond och kryddor efter smak. Koka pasta och broccoli. Servera. Relativt billigt och rätt gott!