Glutenfri Pumpagnocchi

När mamma och pappa var och hälsade på mig hittade jag ett recept på Pumpagnocchi. Jag provade och de blev sådär. Gjorde liteför stora gnocchis. Nyligen provade jag igen - gjorde mindre bitar och använda andra mjölsorter. Blev mycket bättre. Rekomenderar starkt att prova!
 
Gnocchi:
1/3 Pumpa
1 Morot
2 dl Bovetemjöl
2 msk Fiberhusk
1 dl Potatismjöl
1 ägg
Salt
Chili
Rapsolja
 
Skär morot och pumpa i centimeterstora bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de har mjuknat. Mixa till en pure och låt svalna. Rör ned bovetemjöl, fiberhusk, kryddor och ägg. Låt stå en studn och tillsätt ev potatismjöl. Rulla ut cm-tjocka pinnar och skär av små bitar. Stek i olja/flytande margarin på medelvvärme så de får färg och blir genomstekta.