Kycklinglevergryta

Jag har länge gått i tankarna att jag ska prova att tillaga kycklinglever. Mest för att det är billigt och för att kycklinglever tydligen inte ska smaka så mycket lever..:)
 
Härmodagen på Ica var det extrapris - 30 kr/kg. Då kunde jag inte hindra min nyfikenhet.  En gryta skapades.
 
1. Det var mört.
2. Det smakade lever
3. Tredje gången var det till och med gott.
4. Man måste vänja sig.
 
Recept på min kycklinglevergryta
1 pkt Färsk Kycklinglever
2 pkt Bacon
2 dl Grädde
1 dl Mjölk
1/2 dl Svartvinbärsgele
3 msk Senap
3 msk Soja
2 msk Oxfond
Svartpeppar
 
 
Fräs bacon knaprigt. Fräs sedan levern - 1 min/ sid. Vi vill inte äta skosula. Blanda ned allt i pannan. Småputtra i 10 min.  Servera med potatis eller rotfrukter :)
 
Lycka till!