Kryddigt ris med Pumpa och Kyckling

Köpte 4 st pumpor. Tänkte att det skulle vara gott.. :)
 
Letade insperation och kom fram till fölande recepet som blev en riktigt höjdare i denna höstiga höst här i norrland. Värmande och god!
 
6 portioner (Kycklingen räckte till 5)
1 kg kycklingfile
3/4 Pumpa
2-3 st Morötter
1 tsk Gurkmeja
2 tsk Kanel
2 tsk Paprikapulver
2 tsk Ingefära
4 msk Kycklingfond
2 dl Tranbär, aprikoser eller russin
4 dl Ris
1,5 l Vatten
Smör
Salt
Peppar
 
Stek kyckling i smör. Lägg i form. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen på 175 grader i 30 min - vänta tills riset ska börja koka!
 
Skala morötter och pumpa. Dela i ca 2x2 cm stora bitar. Fräs i panna med de torra kryddorna i ca 5 min. Lägg i gryta. Häll över hackad torkad frukt, fond, ris och vatten. Rör om och låt koka i ca 45 min. Ställ nu in kyckling.
 
Ta ut kyckling och dela filerna när de fått vila ett tag. Servera till det kryddiga riset. Mumma!
 
 
 
 

Kommentera här: