Curry- och kikärtsgryta med kokosmjölk
Med ett gäng kikärtor, en morot, en slätt vitkål, lite fryst broccoli, ett kryddskåp och kokosmjölk kommer man ganska långt.
Att skapa en gryta är en möjlighet att prova sig fram och utforska kryddorna. Min bas krydda var curry och sedan gick jag nuts med tomatpure, koriander, ingefära, lime, garam masala, cayenpeppar, fond och kanel. Tillsammans med kokosmjöken fick detta koka ihop medan jag woakde grönsakerna och kikärtorna. Det viktiga är att smaka. Annars kan det bli mindre bra. Smaka en, två och tre gånger. Ge inte upp förens du är nöjd. Det går alltid att få till balansen. Smaka och fundera på om det är sötma, sälta, beskhet eller något annat som behövs!
Tips:
Sötma?
- Kanel
- Torkad frukt
- Socker
Sälta?
- Fond
- Salt
- Soja
Surhet?
- Tomatpure
- Vinäger
Lycka till!