Vegetarisk Lasagne med Halloumi - Underbar
I min familj hoppar de flesta inte högt när det vankas vegetarisk - men denna Lasagne åt alla av. Den är dessutom laktosfri, glutenfri och lökfri! Så klart helt sjukt god!
Till ca 8 portioner behövs:
4 st Halloumi
1 1/2 paket Sojabönslasagneplattor från risenta
400 g fryst bladspenat
800 g krossade tomater
6 dl vatten
1 dl Chilisås
1 msk torkad timjan
6 msk Tomatpure
2 msk Oxfond
1 Näve färsk basilika
Salt
Svartpeppar
2 dl Rostade pumpakärnor
3 dl Riven ost
Tomatsås:
Koka upp tomatkross, vatten, chilisås, tomatpure, timjan, oxfond, basilika samt salt och peppar. Låt småputtra i ca 15 min. Rör ned spenat efter 15 min.
Skiva halloumi tunt och stek i panna. Riv ost och rosta pumpakärnor.
Varva lasagneplattor med tomatsås, pumpakärnor, halloumi. Avsluta med tomatsås och riven ost.
Skynda till affären och bjud släkten :)

Servera med en god sallad och mer frön!